producent płynu do spryskiwaczy Aminokwas L-Arginina

Praca w charakterze krytyka kulinarnego przez wielu ludzi uznawana jest za wymarzony zawód. Obowiązkiem recenzenta jest odwiedzanie wykwintnych lokali i jedzenie w nich za darmo. Czego chcieć więcej? Nie wolno nam jednak zapomnieć, że aby zostać zawodowym komentatorem gastronomicznym, należy posiadać ogromną wiedzę kulinarną. Zwykle konieczny jest także duży bagaż doświadczeń związanych z gotowaniem lub prowadzeniem restauracji. W gronie najbardziej cenionych krytyków zwykle znajdują się byli szefowie kuchni lub specjalnie wykształceni absolwenci znanych szkół gastronomicznych.

www.3--3.org

Ich wiedza obejmuje nie tylko skomplikowane techniki przygotowywania dań, ale także sposoby ich serwowania czy znajomość rozmaitych reakcji chemicznych zachodzących w pokarmach. Wykonywanie zawodu recenzenta kulinarnego jest szczególnie prestiżowe w krajach, gdzie mamy do czynienia z silnie rozwiniętą kulturą jedzenia, np. we Francji. W Polsce jednak komentowanie spożywanych posiłków traktowane jest bardziej jako hobby lub praca dodatkowa, głównie ze względu na niską opłacalność tego zawodu. Ponadto niewielu Polaków posiada wystarczającą wiedzę z zakresu gastronomii, by móc z czystym sumieniem nazywać się krytykiem kulinarnym.