Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Brazylia od kuchni
Gastronomia, artykuły spożywcze

Brazylia od kuchni

Posiłki są bardzo obfite, ponieważ na śniadanie, obiad i kolację jada się mięso. Rośliny wykorzystywane do przyrządzania potraw, to głównie mango, kokosy, passiflora, kakaowiec oraz trzcina cukrowa.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz? W kuchni brazylijskiej nie może

Krytyk kulinarny – zawód czy hobby?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Krytyk kulinarny – zawód czy hobby?

Ich wiedza obejmuje nie tylko skomplikowane techniki przygotowywania dań, ale także sposoby ich serwowania czy znajomość rozmaitych reakcji chemicznych zachodzących w pokarmach. Wykonywanie zawodu recenzenta kulinarnego jest szczególnie prestiżowe w krajach, gdzie mamy do czynienia z silnie rozwini

Na brud coca-cola
Gastronomia, artykuły spożywcze

Na brud coca-cola

Otóż coca-cola to jeden z najlepszych środków czyszczących wiele silnych zabrudzeń. Bez najmniejszego problemu usunie rdzę wszelkiej postaci.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz? Wystarczy zanurzyć w niej dany przedmiot i po rdzy nie będzie śladu. Jeżeli nasączymy kil

Kuchnia po sąsiedzku
Gastronomia, artykuły spożywcze

Kuchnia po sąsiedzku

Na deser, Niemcy jadają najczęściej strudel jabłkowy. Farsz przygotowywany jest z najlepszej jakości jabłek, z dodatkiem rodzynek moczonych w rumie, który zawijany jest później w cienkie ciasto i pieczony w piecu. Podaje się go na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych.Przeczytaj również: Jakie są na

Kuchnia według Holendrów
Gastronomia, artykuły spożywcze

Kuchnia według Holendrów

Bardzo popularna jest tam również kawa, którą Holendrzy spożywają w ogromnych ilościach.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania koszarowego?Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze przyczyny uszkodzeń dachów, z któ

Jakie techniki łowienia wspierają użycie długiej sieci rybackiej?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Jakie techniki łowienia wspierają użycie długiej sieci rybackiej?

Długa sieć rybacka z matnią to innowacyjne rozwiązanie w nowoczesnym rybołówstwie, które umożliwia selektywne łowienie różnych gatunków ryb. Wspierają ją różnorodne techniki, zwiększające efektywność połowów. Warto zwrócić uwagę na dostępne na rynku typy sieci oraz ich dostosowanie do potrzeb zarówn

Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zapachów
Gastronomia, artykuły spożywcze

Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zapachów

Jak już wcześniej wspomniano soda oczyszczona posiada wiele właściwości czyszczących, przez co zasługuje na odrębny artykuł, ponieważ nie łatwo krótko opisać jej szerokie zastosowanie. Bardzo często w kuchni mamy problem z usunięciem przypalenia garnka. Gdy do tego dojdzie od razu płukamy garnek i s

Jak się jada w kolonii brytyjskiej, czyli Nowa Zelandia od kuchni.
Gastronomia, artykuły spożywcze

Jak się jada w kolonii brytyjskiej, czyli Nowa Zelandia od kuchni.

Lody i wszelkie potrawy popija się słynnym nowozelandzkim winem, które urzeka swoim smakiem i aromatem nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania koszarowego?Przeczytaj również: J

Wypoczęte oczy
Gastronomia, artykuły spożywcze

Wypoczęte oczy

Oczywiście tak jak przy maskach na twarz, warto wygodnie się położyć i odprężyć. Takie domowe okłady powtarzamy dwa razy w tygodniu lub tylko, gdy nasze oczy tego potrzebują.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania

Oczyszczanie bez wyciskania
Gastronomia, artykuły spożywcze

Oczyszczanie bez wyciskania

https://skppodlesie.pl/opinie/ Koszyk rattanowy do chleba Okres dojrzewania to początek ciężkiej walki z problemami skóry trądzikowej oraz nieprzyjemnymi wągrami. O ile trądzik może mieć podłoże chorobowe, to wągry są wynikiem złej pielęgnacji naszej skóry. Główną przyczyną ich powstaw

Kto odpowiada za świeżość produktów?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Kto odpowiada za świeżość produktów?

Miejsce dla klasyfikatora znajdzie się nie tylko w restauracji. Duże zapotrzebowanie na pracę tego typu osób jest również w różnego rodzaju magazynach oraz zakładach przetwórstwa spożywczego, ale także w portach i na statkach.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?Przecz

Jak wybieramy restaurację?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Jak wybieramy restaurację?

Może to oznaczać, że ceny, choć nadal pozostają istotne, nie są głównym argumentem przemawiającym za daną restauracją.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?Przeczytaj również: Jak prawidłowo dobrać rozmiar ubrania koszarowego?Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze prz

Sprzątanie - zadanie specjalne dla kobiet
Gastronomia, artykuły spożywcze

Sprzątanie - zadanie specjalne dla kobiet

Jak co tydzień w sobotę, każda pani domu rozpoczyna dzień od generalnych porządków. Niezależnie od tego, czy jest to małe mieszkanie, czy duży dom, pracy zawsze jest tyle samo.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz? Kuchnia oraz łazienka to najbardziej pracochłonne pomie

Czy restaurator potrzebuje faktury?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Czy restaurator potrzebuje faktury?

W naszym wyobrażeniu doskonałe potrawy to te, które są skomponowane z warzyw pochodzących z własnego ogródka lub mięsa zakupionego od zaprzyjaźnionego rolnika. W prowadzeniu działalności gospodarczej kluczową rolę odgrywa jednak nie jakość danego produktu, ale… posiadanie faktury na jego zakup. Pod

Renifery na talerzu
Gastronomia, artykuły spożywcze

Renifery na talerzu

Współczesna kuchnia fińska opiera się na większej ilości warzyw, dzięki czemu jest ona bardziej lekkostrawna. Kuchnia tradycyjna jest tłusta, ponieważ dominuje w niej dziczyzna i ryby, a w potrawach znajduje się mało jarzyn.Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz? Najpop

Mrożenie – grzech czy błogosławieństwo?
Gastronomia, artykuły spożywcze

Mrożenie – grzech czy błogosławieństwo?

Chowane produkty należy zawsze opatrzyć datą, od kiedy je przechowujemy; w restauracji stosowanie takiego rozwiązania jest wręcz obowiązkowe. Pozwala to na zorientowanie się, które produkty mogą jeszcze poleżeć, a które powinniśmy jak najszybciej spożyć, czy nawet wyrzucić. Różnego rodzaju artykuły