Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze

Brazylia od kuchni
Posiłki są bardzo obfite, ponieważ na śniadanie, obiad i kolację jada się mięso. Rośliny wykorzystywane do przyrządzania potraw, to głównie mango, kokosy, passiflora, kakaowiec oraz trzcina cukrowa.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację? W kuchni brazylijskiej nie może także zabraknąć suszo

Na brud coca-cola
Otóż coca-cola to jeden z najlepszych środków czyszczących wiele silnych zabrudzeń. Bez najmniejszego problemu usunie rdzę wszelkiej postaci.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację? Wystarczy zanurzyć w niej dany przedmiot i po rdzy nie będzie śladu. Jeżeli nasączymy kilkom kroplami ręcznik

Kuchnia po sąsiedzku
Na deser, Niemcy jadają najczęściej strudel jabłkowy. Farsz przygotowywany jest z najlepszej jakości jabłek, z dodatkiem rodzynek moczonych w rumie, który zawijany jest później w cienkie ciasto i pieczony w piecu. Podaje się go na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych.Przeczytaj również: Jak wybiera

Kuchnia według Holendrów
Bardzo popularna jest tam również kawa, którą Holendrzy spożywają w ogromnych ilościach.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację?Przeczytaj również: Kto odpowiada za świeżość produktów?Przeczytaj również: Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zapachów

Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zapachów
Jak już wcześniej wspomniano soda oczyszczona posiada wiele właściwości czyszczących, przez co zasługuje na odrębny artykuł, ponieważ nie łatwo krótko opisać jej szerokie zastosowanie. Bardzo często w kuchni mamy problem z usunięciem przypalenia garnka. Gdy do tego dojdzie od razu płukamy garnek i s

Jak się jada w kolonii brytyjskiej, czyli Nowa Zelandia od kuchni.
Lody i wszelkie potrawy popija się słynnym nowozelandzkim winem, które urzeka swoim smakiem i aromatem nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację?Przeczytaj również: Kto odpowiada za świeżość produktów?Przeczytaj również: Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zap

Wypoczęte oczy
Oczywiście tak jak przy maskach na twarz, warto wygodnie się położyć i odprężyć. Takie domowe okłady powtarzamy dwa razy w tygodniu lub tylko, gdy nasze oczy tego potrzebują.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację?Przeczytaj również: Kto odpowiada za świeżość produktów?Przeczytaj również: Usu

Oczyszczanie bez wyciskania
https://skppodlesie.pl/opinie/ Koszyk rattanowy do chleba Okres dojrzewania to początek ciężkiej walki z problemami skóry trądzikowej oraz nieprzyjemnymi wągrami. O ile trądzik może mieć podłoże chorobowe, to wągry są wynikiem złej pielęgnacji naszej skóry. Główną przyczyną ich powstaw

Kto odpowiada za świeżość produktów?
Miejsce dla klasyfikatora znajdzie się nie tylko w restauracji. Duże zapotrzebowanie na pracę tego typu osób jest również w różnego rodzaju magazynach oraz zakładach przetwórstwa spożywczego, ale także w portach i na statkach.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację?Przeczytaj również: Usuwani

Jak wybieramy restaurację?
Może to oznaczać, że ceny, choć nadal pozostają istotne, nie są głównym argumentem przemawiającym za daną restauracją.Przeczytaj również: Kto odpowiada za świeżość produktów?Przeczytaj również: Usuwanie osadów i nieprzyjemnych zapachówPrzeczytaj również: Brazylia od kuchni

Sprzątanie - zadanie specjalne dla kobiet
Jak co tydzień w sobotę, każda pani domu rozpoczyna dzień od generalnych porządków. Niezależnie od tego, czy jest to małe mieszkanie, czy duży dom, pracy zawsze jest tyle samo.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację? Kuchnia oraz łazienka to najbardziej pracochłonne pomieszczenia, w którym sp

Czy restaurator potrzebuje faktury?
W naszym wyobrażeniu doskonałe potrawy to te, które są skomponowane z warzyw pochodzących z własnego ogródka lub mięsa zakupionego od zaprzyjaźnionego rolnika. W prowadzeniu działalności gospodarczej kluczową rolę odgrywa jednak nie jakość danego produktu, ale… posiadanie faktury na jego zakup. Pod

Renifery na talerzu
Współczesna kuchnia fińska opiera się na większej ilości warzyw, dzięki czemu jest ona bardziej lekkostrawna. Kuchnia tradycyjna jest tłusta, ponieważ dominuje w niej dziczyzna i ryby, a w potrawach znajduje się mało jarzyn.Przeczytaj również: Jak wybieramy restaurację? Najpopularniejszymi specjał

Krytyk kulinarny – zawód czy hobby?
Ich wiedza obejmuje nie tylko skomplikowane techniki przygotowywania dań, ale także sposoby ich serwowania czy znajomość rozmaitych reakcji chemicznych zachodzących w pokarmach. Wykonywanie zawodu recenzenta kulinarnego jest szczególnie prestiżowe w krajach, gdzie mamy do czynienia z silnie rozwini

Mrożenie – grzech czy błogosławieństwo?
Chowane produkty należy zawsze opatrzyć datą, od kiedy je przechowujemy; w restauracji stosowanie takiego rozwiązania jest wręcz obowiązkowe. Pozwala to na zorientowanie się, które produkty mogą jeszcze poleżeć, a które powinniśmy jak najszybciej spożyć, czy nawet wyrzucić. Różnego rodzaju artykuły